Зернова експортна ініціатива незабаром має бути розширена — Володимир Зеленський

Уже найближчими тижнями маємо зробити все, щоб розширити існуючу зернову експортну ініціативу.

Про це Президент України Володимир Зеленський розповів під час засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, пише «‎Укрінформ»‎

За словами Зеленського, внаслідок російської блокади українських портів на Чорному та Азовському морях посилився дефіцит на продовольчому ринку, який раніше був дестабілізований.

«‎На щастя, нам вдалося досягти таких умов, за яких росія змушена була прийняти умови міжнародної спільноти. Завдяки цьому зерновий експорт із трьох українських портів було відновлено. Це вже знімає частину напруги на продовольчому ринку, але не повністю знімає загрозу»‎, — зауважив президент.

Читайте також: Зелений коридор для ріпаку в ЄС. Чому важливо його створити?

На його переконання, лише повноцінне поновлення українського аграрного експорту може бути гарантією того, що десятки мільйонів людей у ​​всьому світі матимуть, що їсти.

Президент України подякував генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу та голові Турецької Республіки Реджепу Тайіпу Ердогану та іншим сумлінним суб'єктам міжнародних відносин, які борються проти продовольчої кризи, за яку відповідальна лише росія. У цьому контексті він додав: «‎Уже найближчими тижнями маємо зробити все, щоб розширити існуючу зернову експортну ініціативу»‎.

Нагадаємо, що за 22 дні з початку роботи зернового коридору з українських морських портів вийшло 33 кораблі, на борту яких сукупно — 719 549 тонн агропродукції. Також ще 18 суден вантажаться і очікують черги на вихід.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus