Аграрій навів вогонь на власну ферму задля знищення окупантів: зібраний врожай в небезпеці

Фермер в зруйнованому складі
Фермер Олександр Кривошея у зруйнованому складі
Джерело фото: Keep Going

На Київщині аграрій навів вогонь ЗСУ на власний склад задля знищення окупантів, які облаштували на його фермі базу. Зараз фермер відбудовує господарство з нуля, вже закуплено профнастил для покрівлі складу й тепер збирає кошти на його монтаж, пише Keep Going.

Олександр Кривошея мешкає за сорок кілометрів на північ від Києва, в селі Козаровичі. На п’ятистах гектарах орендованої землі він вирощує кукурудзу та інші зернові.

25 лютого російські військовики захопили ферму Олександра, де базувалися понад місяць. За цей час окупанти з’їли більш ніж сотню баранів — половину всієї череди господарства.

За нагоди Олександр навів вогонь ЗСУ на власний склад. Унаслідок ракетного удару згоріли дах будівлі, посівний матеріал та робоча техніка. Та найважливіше, переконаний Олександр, — ворожі солдати були змушені відступити.

«‎Тоді ніхто з нас не думав про наслідки. Головне було прогнати ворога», — каже він.

Зараз Олександр Кривошея відбудовує господарство з нуля. За підтримки інших фермерів він зміг організувати посівну: взяв насіння у борг, позичив техніку. А нині збирає врожай.

«Наразі вкрай важливо відбудувати дах складу — просто неба зібраний врожай промокне та буде зіпсований. Вже придбано профнастил для покрівлі й тепер збирає кошти на його монтаж. Вартість робіт — 600 тис. гривень‎», — зауважило видання.

Долучитись до збору коштів для відбудови ферми можна за посиланням.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus