Порт Южний відновлює обробку вантажів

Перше від початку війни судно прибуло під завантаження соняшникового шроту. 29 серпня Fulmar S було пришвартовано до 6 причалу, повідомили в пресслужбі ДП «МТП «‎Южний».

Зазначається, що судно зайшло у межах реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та харчів з українських портів.

«Ми розуміємо важливість відновлення експорту української аграрної продукції. Колектив підприємства очікував судна, готувався до переробки та з натхненням виконує всі роботи. На балкер Fulmar S буде навантажено 9500 т шроту. Морський торговельний порт «Южний» ефективно перероблює вантажі українських експортерів задля виконання умов «зернової угоди» та підтримки української економіки», — сказав директор ДП «МТП «Южний» Олександр Олійник.

Нагадаємо, що Туреччина вп'ятеро збільшить плату за проходи кораблів через протоки Босфор і Дарданелли, відповідно до прав, які надані їй Конвенцією Монтре, що регулює прохід цими протоками.

 

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus