Україна планує збільшити експорт агропродукції — Олександр Кубраков

Близько 5 млн т української агропродукції було експортовано у серпні, у вересні планується щонайменше 8 млн т. 

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Facebook.

«Загалом у серпні силами портів, залізниці та автотранспорту нам вдалося експортувати близько п'яти мільйонів тонн агропродукції‎»‎, — зауважив Кубраков.

За його словами, Україна працює над збільшенням обсягів експорту та розраховує у вересні вивезти не менше 8 млн т агропродукції.

«Ми бачимо зростаючу зацікавленість судновласників до роботи в рамках «‎зернової ініціативи». Зокрема, у серпні до наших портів зайшли під завантаження 67 суден і ми вже маємо десятки нових запитів на захід у порти. Міжнародні ринки позитивно реагують на «‎зернову ініціативу» та вартість продовольства знижується‎»‎, — додав міністр інфраструктури України.

Нагадаємо, що з початку війни (березень-липень 2021/22 МР) з України було експортовано понад 1 млн т соняшникової олії, що на 46% поступається показнику в аналогічний період попереднього сезону і стало мінімумом за останні 13 сезонів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus