Результати роботи «‎зернового коридору»‎ за серпень: експортовано 1,72 млн т агропродукції

З 1 серпня з портів Одеса, Чорноморськ та Південний було відправлено 1,72 млн т агропродукції. Всього протягом серпня з розблокованих портів вийшло 68 суден, порти призначення яких розташовані в 18 країнах світу.

Про це повідомили в Мінінфраструктури України.

За цей же період через Дунайські порти було експортовано майже 1,6 млн т, залізницею — близько 1 млн т, а автотранспортом — понад 600 тис. т агропродукції. Таким чином, сумарно з портів Великої Одеси та українських портів на Дунаї в серпні було відправлено на експорт 3,3 млн т агропродукції.

«Очікуємо уже у вересні вийти на показник перевалки через розблоковані морські порти на рівні не менше 3 млн т продукції. Усіма видами транспорту плануємо експортувати не менше 8 млн т‎»‎, — заявили в МІУ.

В міністерстві проінформували, що станом на 2 вересня в рамках «зернової ініціативи» з українських портів вже вийшло 68 суден. За цей час 67 суден зайшли під завантаження.

Найбільше агропродукції наразі вивезено через порт Чорноморськ (вийшло 36 суден, вивезено 848 тис. т). З порту Одеса вийшло 19 суден, на борту яких було 419 тис. т агропродукції; з порту Південний — 13 суден з 459 тис. т вантажів.

Нагадаємо, що суд наклав арешт ще на шість суден, які під прапором росії здійснюють перевезення викраденого українського зерна з тимчасово окупованого Криму.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus