Один з найбільших стивідорів порту Клайпеда запропонував свої потужності для українського зерна

Морський незамерзаючий глибоководний порт Клейпеди, Литва
Морський незамерзаючий глибоководний порт Клейпеди, Литва
Джерело фото: wikipedia.org

Одна з найбільших стивідорних компаній Клайпедського порту — «‎Термінал насипних вантажів»‎ (Biriu kroviniu terminalas, BKT) — запропонувала Україні свої потужності для відвантаження зернових культур, пише Delfi.lt.

Зазначається, що за підрахунками логістів зараз через Литву можна перевезти лише близько 1 млн т українського зерна на рік, тому що логістичний ланцюжок країни, насамперед залізниця, не готовий до перевезення великої його кількості.

Водночас Клайпедський порт, підприємства якого вже відвантажують невеликі партії українського зерна, стверджує, що може збільшити їхнє відвантаження до 8-9 млн т.

«‎Якщо буде досягнуто відповідної домовленості між усіма зацікавленими сторонами, то до врожаю 2023 року BKT міг би перевалити близько 10 млн т українського зерна, або близько 1 млн т на місяць»‎, — зауважив основний акціонер BKT Ігор Удовицький.

Наразі 30% акцій BKТ належить білоруському виробнику добрив «Білоруськалій‎»‎, 65% — Удовицькому дотично та ще 5% безпосередньо.

Раніше Удовицький звернувся до Ради з конкуренції Литви (антимонопольної служби) за дозволом на купівлю 30% акцій BKT та отриманням одноосібного контролю над підприємством. Очікується, що угода буде завершена до кінця поточного року.

Нагадаємо, що з 1 серпня з портів Одеса, Чорноморськ та Південний було відправлено 1,72 млн т агропродукції. Всього протягом серпня з розблокованих портів вийшло 68 суден, порти призначення яких розташовані в 18 країнах світу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus