Сумніви юридичного та технічного характеру — у Польщі не ухвалили рішення щодо будівництва олійного трубопроводу з України

Польща ще не ухвалила рішення щодо будівництва трубопроводу для транспортування харчової олії з Ягодина до порту Гданська.

Про це повідомило міністерство сільського господарства і розвитку села на запит PAP, пише Wnp.pl.

«Сумніви юридичного та технічного характеру, а також обставини навколо потоку інших агропродовольчих товарів з України призвели до того, що рішення щодо подальшої роботи над проєктом поки не ухвалене», — йдеться у повідомленні. 

Як зазначили в польському міністерстві, у 2023 році польська та українська сторони залишалися в робочому контакті у зв’язку з обговоренням детальних юридичних питань та технічних можливостей будівництва трубопроводу для транспортування рослинної олії з України. Але оскільки такого типу інвестиція в Польщі, а, швидше за все, і у світі ніколи не реалізовувалася, «є багато питань як з польського, так і з українського боку».

Читайте також: Будівництво олійного трубопроводу з України до Польщі продовжиться попри заборону на імпорт агротоварів

Попередні технічні характеристики українсько-польського проєкту з будівництва трубопроводу для транспортування рослинної олії — 600 км довжиною та потужністю у 2 млн т на рік.

Трубопровід мав би пролягати з району Ягодина (Волинська область) до Гданська. 

Нагадаємо, раніше Україна та Польща підписали меморандум про будівництво трубопроводу для транспортування рослинної олії до порту міста Гданськ.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus