Group DF Дмитра Фірташа звинувачують в ухиленні від сплати податків на 108 млн грн — БЕБ

Співробітники Бюро економічної безпеки України (БЕБ) підозрює одну з компаній Group DF Дмитра Фірташа в ухиленні від сплати податків на суму 108 млн грн. 

Про це йдеться на сайті БЕБ. 

«‎Співробітники БЕБ викрили службових осіб групи компаній, які брали участь в схемі з ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Компанії здійснюють оптову торгівлю мінеральними добривами»‎, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що діяльність компаній пов’язують із відомим бізнесменом, який входить до переліку найбагатших українців. Минулого року він потрапив до санкційного списку РНБО. У компаній Group DF підтвердили, що мова йде про засновника групи Дмитра Фірташа.

Детективи встановили, що за участі підприємств оформлювались безтоварні фінансово-господарські операції.

«Товариство-вигодонабувач, фіктивно закуповувало мінеральні добрива у згаданих компаній, з метою завищення податкового кредиту з податку на додану вартість. Такі дії призвели до фактичного ненадходження до державного бюджету України коштів в розмірі понад 108 млн грн‎», — відмітили у БЕБ.‎ 

Читайте також: «‎Ціни — космос. Чи будуть аграрії економити на мінеральних добривах?»‎ 

Водночас адвокат Group DF Роман Чишинський заявив, що звинувачення БЕБ не мають під собою жодного юридичного підґрунтя.   

Він зазначив, що детективи Бюро мають усю необхідну інформацію, у тому числі отриману від групи, яка нібито підтверджує, що податки сплачені у повному обсязі та у чіткій відповідності до законодавства.

 «Звинувачення у нібито несплаті 108 млн гривень виглядають юридично неспроможними також і на тлі того, що група в умовах війни не лише продовжує справно сплачувати податки, а й підтримує нашу країну у боротьбі з агресором. Так, лише за перші три місяці війни компанії Group DF перерахували на потреби ЗСУ, тимчасово переміщених осіб, ТрО понад 308 млн гривень допомоги. При цьому 100 млн гривень було перераховано на рахунки НБУ вже на другий день війни»‎, — зауважив адвокат компанії ‎Group DF.

Нагадаємо, що Ostchem збільшив ціни на мінеральні добрива на 10-15%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus