Чинні відстрочки від мобілізації продовжено на 2 місяці — Мінекономіки

КМУ передбачив можливість подовження на 2 місяці чинних відстрочок від призову на військову службу для військовозобов’язаних під час мобілізації та на воєнний час.

Відповідне рішення уряд затвердив на засіданні 7 вересня, йдеться у повідомлені Мінекономіки. 

Зазначається, що йдеться про відстрочки, надані рішеннями Мінекономіки в березні-квітні, термін дії яких спливає у вересні-жовтні цього року. Рішення щодо продовження відстрочки на строк до 2-х місяців може бути прийнято Мінекономіки лише один раз.

Урядове рішення передбачає  також, що витяг з наказу Мінекономіки про відстрочку від призову військовозобов’язаному працівнику може надавати та візувати підприємство, установа чи організація, де він працює. 

«Цим самим розширюються положення постанови Кабінету Міністрів «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» від 03 березня 2022 р. № 194, згідної якої відповідними повноваженнями наділялися лише органи державної влади та інші державні органи‎», — ‎зазначили у відомстві.  

Ця норма покликана зменшити навантаження на органи державної влади, що дозволить вивільнити ресурси для посилення роботи на інших напрямках.

Раніше Уряд підтримав законопроект, яким розширюється перелік установ і підприємств, працівники яких підлягають бронюванню.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus