Сотні моряків залишаються заблокованими в Україні, попри «‎зерновий коридор» — Reuters

Близько 82 суден із 418 моряками на їх облавках застрягли в українських портах, всупереч відкриттю «зернового коридору‎».

Про це пише Reuters.

Зазначається, що ініціатива стосується лише суховантажів навколо трьох українських портів, а десятки інших суден, включаючи нафтові танкери, не мають доступу до «‎коридору»‎ та чекають на дозвіл на вихід.

Згідно з аналізом Міжнародної палати судноплавства (ICS), шість суден, які застрягли після вторгнення москви до України 24 лютого, змогли залишити Україну до того, як у липні було оголошено про створення коридору.

Читайте також: «‎росії не вигідні зернові коридори. Пояснюємо чому і як проходить підтасовка фактів»‎ 

Відзначається, що на початку конфлікту близько 2000 моряків з усього світу застрягли на борту 94 суден в українських портах.

«‎Коридор був зроблений тільки з метою завантаження зерна на вивіз»‎, —  заявив на брифінгу голова ICS Емануеле Грімальді.

Грімальді відмітив, що ICS, яка представляє понад 80% світового торгового флоту, цього тижня провела переговори з Міжнародною морською організацією ООН (IMO), щоб прискорити розгляд справи.

Нагадаємо, за словами міністр закордонних справ України Дмитра Кулеби, росія може активізувати спроби зірвати продовження строку дії «‎зернової угоди»‎ про розблокування експорту зерна з українських морпортів ближче до завершення її дії у листопаді.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus