Corteva планує нарощувати виробництво насіння в Україні — Сергій Харін

Від 2023 року у Corteva Agriscience очікують певного відновлення ринку — до 5-8% від нинішніх показників. У планах  нарощення виробництва насіння в Україні.

Про це розповів керівник бізнесу Corteva Agriscience в Східній Європі Сергій Харін, пише EBA.

За його словами, внаслідок російської агресії Україна втратила до 20% аграрних територій, що, звісно, негативно позначилось на насіннєвому та агрохімічному ринках. 

«За оцінками Corteva Agriscience, обидві індустрії спіткало падіння близько 15-17% в доларовому виразі, порівняно з минулим роком‎»‎, — зауважив Сергій Харін.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎ 

У Corteva Agriscience зауважили, що після початку війни, забезпечивши безпеку своїх співробітників, компанія поновила свою роботу. Вже на початку березня почалися відвантаження насіння фермерам, а пізніше поновив свою роботу насіннєвий завод компанії. 

«‎Corteva налагодила логістичні ланцюжки з імпорту ЗЗР та насіння з інших заводі компанії з/в ЄС та успішно провела посівну кампанію для виробництва насіння під врожай 2023 року. Серед суттєвих змін — більш строгий підхід до кредитування, збільшення частки прямих продажів», — відмітив керівник бізнесу.

Читайте також: «З присмаком крові, або Агробізнес України, який має зв’язки з росією та білоруссю‎»‎ 

Нагадаємо, що спершу Corteva Agriscience повідомила про призупинення діяльності у росії, а наприкінці квітня оприлюднила рішення про припинення всієї виробничої та комерційної діяльності.  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus