На сьогодні не можна передбачити, чи буде продовжена зернова угода — Микола Сольський

На сьогодні не можна передбачити, чи буде продовжена угода, укладена за посередництва ООН і Туреччини по експорту зерна через Чорне море.

Про це заявив міністр аграрної політики України Микола Сольський виступаючи на саміті в Парижі, пише Politico.

За його словами, важко обговорювати шанси на продовження зернової ініціативи термін дії якої, як очікується, закінчиться в листопаді.

«‎Ми можемо говорити про шанси на продовження чогось, коли за столом розумні, адекватні люди. Оскільки в даній ситуації це не так, то важко щось планувати»‎, — сказав Сольський.

Читайте також: «‎росії не вигідні зернові коридори. Пояснюємо, чому і як проходить підтасовка фактів»

Він додав, що Україна працює з ООН і Туреччиною над продовженням угоди, яка життєво важлива для української економіки й для країн Африки.

«Я думаю, що продовження угоди буде для нас дуже тривожним питанням до моменту її підписання. У нас буде розуміння, відбудеться це чи ні ближче до кінця угоди‎»‎, — зазначив Сольський.

Він також нагадав, що попри згоду на угоду в липні, путін в останні тижні піддав її критиці, стверджуючи, що переважна більшість експортованого зерна йде в багаті країни Європи, а не в вразливі країни, які найбільше його потребують. Такі зауваження викликали сумніви в тому, що угода буде відновлена.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus