Нідерландська компанія допоможе Україні продавати біометан до Європи

Агрохолдинг «Галс Агро‎», українські компанії РГК та нідерландська компанія STX підписали меморандум про співпрацю з метою продажу першого в Україні біометану до Європи.

Про це Регіональна газова компанія (РГК) повідомляє у Facebook.

«Три компанії досягли домовленості про сприяння продажу біометану через так звану віртуальну торгову точку (VTP). Це дозволить продавати газ, який було фізично подано до газорозподільних мереж України в Європу‎», — ідеться у повідомленні.

Відмічається, що готуються усі необхідні документи та виконуються процедури для здійснення перших транзакцій на європейському ринку.

РГК вже розпочала роботи з підключення виробничих потужностей компанії «‎Галс Агро» до газорозподільних мереж у Чернігівській області. Ця компанія стане першим біометановим заводом в Україні, який буде підключений до газових мереж, а біометан продаватиметься до Європи.

Читайте також: «‎Біодизель з ріпаку: як виготовити, плюси, мінуси та ціна питання»‎

Відмічається, що меморандум закладає підґрунтя для продажу біометану до Європи для інших виробників цього газу.

«‎Зараз ми продаємо приблизно 10% біометану в Європі і плануємо нарощувати обсяги. Ми були першими, хто продавав біометан із Норвегії, Швеції та Данії. Тепер черга за біометаном з України»‎, — сказав директор з фінансів і ризиків STX Commodities Барт Весселінк.

Нагадаємо, що у серпні акціонерне товариство «‎Чернігівгаз»‎, що працює під брендом РГК, видало технічні умови на підключення першого в Україні біометанового заводу, який належить компанії «Галс Агро‎»‎.

Відзначається, що «Галс Агро‎» є членом UABIO й одним із найбільших гравців ринку біоенергетики в Україні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus