Кабмін прийняв постанову, яка спрощує оплату фумігації зерна

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, згідно з якою спрощується процедура фумігації українського зерна за кордоном. Як повідомляється, раніше виникали проблеми з оплатою цієї послуги.

Постанову прийняли 4 жовтня.

До Переліку послуг, робіт, прав інтелектуальної власності, інших немайнових прав, призначених для продажу (оплатної передачі) за операціями з імпорту, включено послуги зі знезараження та/або фумігації за кордоном вантажів, що експортуються. Відповідно Національному банку рекомендовано забезпечити здійснення переказів, а саме винагороди комісіонерам.

Фумігація вантажів за межами митної території України

«Прийняті зміни сприятимуть розблокуванню проходу морських суден із сільськогосподарською продукцією, що експортується згідно з Ініціативою щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів під час військового стану», — коментують у Мінагрополітики.

Читайте також: Зерно майже півроку лежало у трюмах. Що з якістю?

Станом на 28 вересня, з України експортовано 7,96 млн т зерна. Відвантаження збіжжя від початку 2022/23 МР впало на 42%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus