Кабмін передав до фонду держмайна Артемсіль, Аграрний фонд та сотні інших компаній

Кабінет Міністрів передав до Фонду держмайна понад 800 компаній з активами на суму 45 млрд грн, серед яких «Артемсіль» та «Аграрний фонд».

Про це пише Forbes.

Відмічається, що в Україні приблизно 3300 держпідприємств. Після передачі ФДМУ 800 підприємств фонд керуватиме більш ніж половиною всіх держпідприємств — 1700 компаніями.

«‎Мета передачі держпідприємств до Фонду держмайна — зменшення частки держави в економіці та усунення міністерств від управління компаніями. Міністерства зможуть сфокусуватися на своїх безпосередніх обовʼязках — формувати політику розвитку держави. У підсумку в управлінні міністерств і відомств має залишитися не більше кількох сотень компаній», — говорить перший заступник міністра економіки Денис Кудін.   

Уточнюється, що зараз Кабмін передав до ФДМУ лише ті підприємства, які не є критично важливими для держави в умовах війни. Поки що не передаються підприємства у сфері енергетики, інфраструктури, оборони, рішення щодо яких буде прийнято пізніше.  

Читайте також: «‎Земля в смартфоні та на війні. Як працює із 24 лютого Держгеокадастр»‎ 

З повним переліком підприємств, які уряд 4 жовтня передав до Фонду держмайна (крім спортивних підприємств, які було вилучено в кінцевому рішені уряду) можна ознайомитись за посиланнями: перший список, другий, третій, четвертий

Нагадаємо, що через бойові дії «Артемсіль‎»‎ зупинив роботу. Запас готової продукції вивезли ще у квітні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus