Активи та сільгосптехніку дилера Техноторг заарештували через співпрацю з окупантами

Активи групи компаній «Техноторг», яка, попри заборону ввезення до України товарів з росії та білорусі, продовжувала здійснювати імпорт сільгосптехніки та запчастин, заарештували правоохоронці.

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Відмічається, що інформація про накладання арешту на майно українського дилера сільгосптехніки з'явилася 26 вересня на офіційному сайті МВС України. Зокрема, вказано, що кіберполіція викрила власника української групи компаній у незаконній підприємницькій діяльності з країною-окупантом, але назва компанії відомством не зазначається.

Про те, що арештовано активи саме компанії «Техноторг», Traktorist.ua стало відомо із декількох джерел на ринку та проаналізувавши відео, опубліковане МВС України. 

«Попри повне торговельне ембарго проти рф, власник компанії здійснював купівлю-продаж сільськогосподарської техніки з рф та білорусі. Товари потрапляли в Україну через Європу завдяки «компаніям-прокладкам». Протиправну діяльність в рамках операції «Актив» викрили співробітники кіберполіції спільно зі слідчим управлінням поліції Київщини. 61-річний фігурант, який є одним із кінцевих бенефіціарів групи компаній, порушив заборону імпорту на митну територію України товарів з рф», — йдеться в повідомленні МВС України.

Читайте також: «З присмаком крові, або Агробізнес України, який має зв’язки з росією та білоруссю‎»‎ 

Зазначається, що через офшорні компанії здійснювалася купівля-продаж сільськогосподарської техніки з росії та білорусі. За місцем проживання фігуранта та на майданчиках зберігання сільгосптехніки правоохоронці провели обшуки.

«На майно зловмисника накладено арешт, зокрема на банківські рахунки, де сумарно знаходилося близько 3-х мільйонів доларів, корпоративні права, 18 земельних ділянок, 26 нежитлових приміщень, приватні будинки та квартири, елітні автівки, а також на понад близько тисячі одиниць сільськогосподарської техніки і транспортних засобів», — додають в МВС України.

У відомстві зауважують, що відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Тривають слідчі дії.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎ 

Додається, що редакція Traktorist.ua звернулася з офіційним запитом для надання коментарів щодо ситуації до групи компаній «Техноторг», та отримала відповідь, що «наразі готують офіційну відповідь для своїх клієнтів і партнерів».

Нагадаємо, раніше правоохоронці арештовували активи компанії Юпітер 9 Агросервіс. Так, 6 червня 2022 року правоохоронцями Київщини було заарештовано та передано в АРМА активи цієї компанії на 150 млн грн. Пізніше прокуратура передала в АРМА техніку та активи Юпітер 9 Агросервіс на 800 млн грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus