На Дніпропетровщині намолотили понад 350 тис. т насіння соняшнику

На Дніпропетровщині намолотили понад 350 тис. т насіння соняшнику, що є третиною від очікуваного врожаю. Водночас регіон також приступив до збирання кукурудзи.

Про це повідомила пресслужба ОДА.

У адміністрації розповіли, що наприкінці вересня та на початку жовтня були дощі. Через це збирання пізніх ярих та посів озимих затрималися. Згідно з повідомленням, цьогоріч аграрії чекають на добрий урожай соняшнику й кукурудзи.

«Урожайність пізніх ярих — на рівні минулих років. Кукурудзи намолотили понад 40 тис. тонн. Обробили 12 тис. га полів. У планах — 292 тис. га. Швидше за все, роботи триватимуть і в грудні», — вважає директор Інституту зернових культур Владислав Черчель.

Читайте також: «‎У поміч аграрію: побудувати завод глибокої агропереробки та не наробити помилок»‎

Він додав, що в області засіяли менш як 40% полів, відведених під озимі зернові. Не виключено, що аграрії працюватимуть до листопада. Це вже запізні строки для озимих.

«Наступного року чекаємо на незначне зменшення врожаю. Проте навіть за найбільш песимістичними прогнозами наступного року зберемо понад 1 млн тонн пшениці. Цього вдосталь, аби забезпечити мешканців області продовольством. Ще й залишиться для експорту», — акцентував Владислав Черчель.

Відзначається, що загалом на Дніпропетровщині планують засіяти озимими понад 700 тис. га полів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus