Кернел завершив збирання зернових та ріпака: врожайність озимої пшениці склала 5,2 т/га

Збирання врожаю на полях «‎Кернел»
Збирання врожаю на полях «‎Кернел»
Джерело фото: «‎Кернел»

Всупереч несприятливим погодним умовам, збирання зернових та ріпака завершено у серпні. Продовжується посівна кампанія під урожай 2023 року, пише пресслужба «‎Кернел».‎ 

Цьогоріч врожайність озимої пшениці склала 5,2 т/га. Врожайність озимого ріпака досягла 3,4 т/га. У різних кластерах культуру зібрано з урожайністю від 2,8 до 3,7 т/га, а результати окремих мехзагонів перевищують 4 т/га.

«Посівну та збиральну кампанії ускладнювали воєнна ситуація та погодні умови. Так, через опади збирання зернових тривало майже 40 днів. Затяжні дощі у деяких регіонах зумовили погіршення якісних показників вирощеного зерна. Це додатково створювало організаційні складнощі», — говорить директор агробізнесу «‎Кернел» Ігор Чикін.

Керівник додав, що навесні, у період широкомасштабного вторгнення, можливості компанії щодо виконання технології вирощування озимих культур були обмежені. Проте «‎Кернел» оптимізували технологію і витрати, вживали всіх доступних заходів для підживлення та захисту культур.

Нагадаємо, що в Україні аграрії зібрали 25,8 млн т зерна з площі 6 млн 693 тис. га (60%) за врожайності 3,85 т/га.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus