АМПУ заперечує плани заборонити костерам рух зерновим коридором

Спільний координаційний центр має бажання лімітувати розмір суден, які рухаються «зерновим коридором», аби зменшити черги. Але ніякого директивного рішення на цей час не приймалось.

Про це у коментарі Latifundist.com повідомив заступник голови Адміністрації морських портів (АМПУ) по взаємодії з органами влади Дмитро Барінов.

Декілька учасників агроринку повідомили Latifundist.com про плани Мінінфраструктури та АМПУ обмежити рух «зерновим коридором» суднам дедвейтом нижче 10 000 т.

Такі плани начебто пояснюється тим, що саме через невеликі судна утворюються затори на вхід та вихід в коридор.

«Це чутки. Таких планів у нас немає. Насправді, є побажання Спільного координаційного центру якось лімітувати розмір судна, щоб зменшити черги. Бо черги утворюються передусім через велику кількість малих суден. Але ніякого директивного рішення на цей час не приймалось. Зі своєї сторони таких обмежень не вводимо, ми не збираємось впливати на ринок‎»‎, — сказав він.

За його словами, час на інспекцію таких суден однаковий у порівнянні з умовними хендісайз чи панамакс.

Читайте також: «‎Нам невідомо про плани будь-якої делегації скоротити кількість інспекцій, — речник ООН з Чорноморської зернової ініціативи»‎

У той же час, за словами Дмитра Барінова, якщо таке рішення буде прийняте СКЦ, то українська сторона зобов'язана буде його виконати.

Нагадаємо, стало відомо, чому утворився затор із кораблів у Мармуровому морі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus