Аналітики фіксують підвищення гривневих цін попиту на пшеницю в морпортах України

В портах Великої Одеси та Дунаю за підсумком минулого тижня дещо зросли гривневі ціни попиту трейдерів на пшеницю, в той час як доларові ціни суттєво не змінилися.

Про це пише «‎АПК-Інформ».‎ 

За даними аналітиків, підтримку цінам надавали подальше зростання індикативів вказаної культури на базисі FOB, висока вартість доставки зерна до портів через перевантажену логістику та високі тарифи.

Крім того, частково зростання цін також було зумовлено збереженням конкуренції за зерно, в особливості продовольче, між переробниками та трейдерами на тлі стримування реалізації сільгоспвиробниками.

«З одного боку, експортери побоювалися закриття зернового коридору після 18 листопада і прагнули поставити на зовнішній ринок максимально можливі обсяги зерна, що сприяло збереженню попиту, але, з іншого боку, — поступали повідомлення про затримки огляду суден, що позначалося на інтересі імпортерів до закупівель української продукції»‎, — відмітили аналітики. 

Читайте також: «‎Ой, чиє ж то жито, або Чи вигідно сіяти зернову та куди потім продавати»‎ 

Відзначається, що ціни трейдерів на пшеницю 2, 3 класу і фураж в портах Великої Одеси та Дунаю здебільшого продовжували варіюватися в межах 195-225, 190-225 і 165-195 USD/т. 

Ціни в гривневому еквіваленті зросли до 7950-8850, 7850-8700 і 6800-7650 грн/т СРТ-порт, при цьому найбільш істотно коригувались максимальні рівні.

Нагадаємо, що ф'ючерси на пшеницю зросли на 5% після масованого ракетного удару росії по території України 10 жовтня. Це викликало побоювання, що ескалація війни становить нову загрозу для експорту зерна з Чорного моря.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus