ТІС подасть до суду через скасування перерозподілу корабельних зборів

Українська стивідорна компанія ТІС планує звернутися до суду через скасування Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України норм щодо отримання приватними компаніями частини корабельних зборів у порту «Південний».

Про це повідомляє пресслужба ТІС.

В компанії зазначають, що вкотре отримують надзвичайно вагому інформацію, що безпосередньо впливає на тисячі співробітників, не із прозорого діалогу з державою, а із соціальних мереж силового відомства. 

«Це, проміж іншого, дає нам підстави вважати обґрунтування про брак коштів у АМПУ фіктивним, а рішення МІУ продиктованим не інтересами галузі, а тиском силовиків», — зазначили у ТІС.

Зокрема, мова йдеться про повідомлення Національного антикорупційного бюро, в якому сказано про скасування норми, яка діяла з 2015 року і дозволяла приватним компаніям отримувати половину корабельних зборів в морському порту «Південний».

В середині квітня 2023 року наказом №148 міністерство внесло зміни до наказу №281. Відповідно до змін, Адміністрація морських портів України (АМПУ) знову отримуватиме всі 100% корабельних зборів у порту  «Південний». У міністерстві пояснили це рішення нестачею фінансування АМПУ під час війни.

«Вважаємо це рішення незаконним та маємо намір найближчим часом оскаржити його у суді», — заявляє стивідор.

В компанії додали, що частка корабельного збору, яку вони отримували з 2015 року, накопичувалась на цільовому рахунку для підтримання глибин у робочому та безпечному стані.

Нагадаємо, з 24 по 30 квітня Україна експортувала «зерновим коридором» 450,3 тис. т агропромислової продукції, що на 31% менше, ніж тижнем раніше.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus