На фоні заяв росії про готовність відмовитися від поновлення Чорноморської зернової угоди ф'ючерси на пшеницю зросли — WSJ

Ф'ючерси на пшеницю виросли після повідомлення про те, що росія готова вийти з Чорноморської зернової угоди в наступному місяці, якщо її скарги на виконання угоди не будуть розглянуті, пише WSJ.

Так, пшениця з поставкою в грудні, 13 жовтня, виросла на 1% до $8,97 за бушель на Чиказькій торговій біржі у відповідь на повідомлення про те, що росія не відновить угоду про експорт зерна з Чорного моря до тих пір, поки її вимоги не будуть розглянуті ООН.  

Водночас кукурудза з поставкою в грудні подорожчала на 0,7% до $6,98 за бушель. Соєві боби з поставкою в листопаді подешевшали на 0,1% до $13,96 за бушель. 

«Зернотрейдери з обережністю ставляться до перспектив відновлення угоди через побоювання, що росія може використати угоду як зброю, щоб дозволити відвантаження зерна, подібно до того, як вона перекрила потік природного газу через трубопровід «Північний потік‎‎», — пише видання. ‎ 

Читайте також: «‎Кукурудза, пшениця, ячмінь, ріпак: що з якістю врожаю-2022?»‎ 

Нагадаємо, що росія висловила в ООН занепокоєння з приводу угоди про експорт зерна Чорним Морем і заявила про готовність відмовитися від поновлення угоди наступного місяця, якщо її вимоги не будуть розглянуті.

Міністр закордонних справ України закликав всі держави та організації чітко дати зрозуміти москві: шантаж повинен припинитися, і росії не дозволено піддавати ризику мільйони людей. Особливо до держав, які покладаються на експорт зерна з України.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus