Атака на Рівнеазот: аграріям розповіли, чи варто чекати на перебої з постачанням добрив

Внаслідок ракетної атаки окупантів 22 жовтня по об’єктах енергетичної інфраструктури у м. Рівне відбулось часткове знеструмлення «Рівнеазот» та вимушена аварійна зупинка ключових цехів з виробництва мінеральних добрив, повідомила пресслужба компанії. 

Відзначається, що через відсутність електроенергії було зупинено цех аміаку, цех азотної кислоти, вапняково-аміачної селітри та аміачної селітри.

«Зусиллями працівників зупинка цехів була проведена чітко згідно регламентів. Екологічна ситуація на підприємстві знаходиться в межах норм. Подальше відновлення діяльності цехів відбудеться у координації з місцевою владою після відновлення стабільної подачі електроенергії двома резервними лініями, як цього вимагають технічні регламенти виробництва‎»‎, — йдеться в повідомленні компанії. 

Наголошується, що «Рівнеазот» повністю виконає всі договірні обов‘язки перед фермерами та агрохолдингами по поставкам мінеральних добрив в осінній сезон.

Також повідомляється, що на підприємстві продовжує безперебійно функціонувати цех нейтралізації та очистки стічних вод. Прийом стічних вод з м. Рівне відбувається у штатному режимі.

Читайте також: «‎Як росіяни звільнили Агросвіт від бізнесу, а 2 тис. корів — від життя. Репортаж з Харківщини»‎ 

Нагадаємо, що на початку вересня Рівнеазот повідомив про відновлення роботи аміачного комплексу потужністю понад 650 т аміаку/добу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus