Group DF запустив цехи аміачної селітри та аміаку на одному з заводів

ПрАТ «Рівнеазот», що входить до азотного холдингу Group DF Дмитра Фірташа, запустило цехи аміачної селітри та аміаку після проведення масштабної модернізації. Виробнича потужність цехів: Аміак-2 — 1 350 т/добу, аміачної селітри — 1 560 т/добу. 

Про це повідомила пресслужба холдингу. 

«Запуск виробництва відбувся без збоїв відповідно до виробничого плану. Нас чекає активний осінній сезон», — зазначив голова правління ПрАТ «Рівнеазот» Михайло Заблуда.

Відновленню роботи ключових цехів передувало проведення масштабної модернізації основного обладнання в цеху Аміак-2: капітальні ремонтні роботи агрегату підготовки синтез-газу №1, синтезу аміаку №1 та №2, проведена заміна обладнання на більш ефективне, виконані роботи щодо антикорозійного захисту реактору конверсії природнього газу. В ході цих робіт була істотно підвищена ефективність енергетичних та витратних показників обладнання виробництва аміаку.

Читайте також: Євген Хуриленко: Нам імпонує, що OSTCHEM вважають такими всесильними

Масштабна реконструкція основного обладнання була також проведена в цеху аміачної селітри — одного з основних виробничих цехів «Рівнеазоту». В цеху були повністю замінені труби у випарному апараті (721 шт), проведений ремонт підігрівача азотної кислоти та відновлення конвеєрного обладнання, проведено антикорозійний захист обладнання, проведена масштабна реконструкція внутрішніх пристроїв двох ІТН. 

«Маючи досвід роботи в умовах перебоїв з електрикою, ми сконцентрувались на підвищенні енергоефективності та стабільності нашого заводу. Нам вдалось суттєво оптимізувати виробництво аміаку та аміачної селітри, а також підвищити безпеку та ефективність виробництва. Наразі ми готуємось до осіннього підвищення попиту на мінеральні добрива», — зазначив Михайло Заблуда.

Нагадаємо, у 2022 році азотні підприємства «Рівнеазот» та Черкаський «Азот», що входять до OSTCHEM, виготовили 1,754 млн т азотної продукції.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus