Врожайність соняшнику в цьому році вище планової — головний агроном Астарти

Всупереч тому, що старт збиральної кампанії соняшнику в господарствах агропромхолдингу «Астарта-Київ» затримався через дощове літо, врожаєм олійної в компанії в цілому задоволені, оскільки саме вологе літо посприяло гарній врожайності.

Про це повідомив головний агроном «Астарти» Роман Павлик на сторінці компанії у Facebook.

За його словами, цього року соняшником в холдингу засіяно близько 30 тис. га, переважно в Полтавській області, і меншою мірою — у Західному регіоні та Чернігівський області.

«Врожайність цього року вище планової, ми вже спостерігаємо показники на рівні понад 3 т/га, а на деяких підприємствах Полтавської області вона сягає 3,5 і навіть 4 т/га. Хоча прогнозували середні показники на рівні 3 т/га. Щоправда, трохи клопоту нам додали шкідники, які в сприятливих вологих умовах також активно розвивались. Проте ми залучили необхідну техніку для обприскування (дрони), і в більшості випадків успішно впоралися», — відмітив головний агроном «Астарти».

Читайте також: «‎Кукурудза, пшениця, ячмінь, ріпак: що з якістю врожаю-2022?»

Нагадаємо, що представники олійножирової галузі просять збільшити мито на експорт насіння соняшнику.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus