Підозрюваний в організації замаху на екс-міністра агрополітики Романа Лещенка покинув Україну

Курт Гросанс в колі сім'ї після повернення до США
Курт Гросанс в колі сім'ї після повернення до США
Джерело фото: Facebook

Американський аграрій Курт Гросанс, обвинувачений у замаху на колишнього українського міністра аграрної політики Романа Лещенка, виїхав у США.

Про це повідомила його сестра Кімберлі у Facebook

«Добре, що він «‎вдома», як написано на моїй футболці. І тепер він повинен буде отримати дозвіл моєї сестри, мами й моє схвалення перед поїздкою. Добре, що моя сестра конфіскувала його паспорт‎»‎, — написала вона.  

На 27 жовтня було призначено нове судове засідання, але Гросанс не прийшов, пише видання ҐратиСуддя повідомила, що він надіслав листа з проханням відкласти суд. Ґросанс також повідомив, що поїхав у США і живе у місті Ешлі штат Північна Дакота.

«Виїхав із міста Києва, виконуючи наполегливу рекомендацію посольства США(Посольство США рекомендувало своїм громадянам виїхати з Києва через ризик обстрілів та напад російських дронів.) в Україні від 10 жовтня», — процитувала суддя.

Ґросанс написав, що хоче брати участь у процесі по відеозв’язку з Америки. Водночас прокурор не знає, як Гросансу вдалося виїхати з України.

«Паспортів він не має. Усі паспорти та документи було вилучено під час його особистого обшуку та всіх інших обшуків», — сказав прокурор.

Він не зміг відповісти на питання, як діятиме прокуратура, якщо Ґросанс не повернеться до наступного засідання.

Читайте також: «‎Покушение на министра АПК Романа Лещенко: версии конфликта, что известно об обвиняемом и что думает рынок»

Нагадаємо, що у листопаді 2021 року поліція оголосила, що запобігла вбивству міністра аграрної політики Романа Лещенка.

За версією слідства, замах замовив американський бізнесмен Курт Гросанс разом зі своєю помічницею Оленою Богач. Суд заарештував обох.

1 квітня п.р. Печерський суд Києва змінив американцю запобіжний захід і вирішив, що він може вийти під заставу в 702 тис. грн.Через кілька днів він вніс гроші. У зв’язку з цим, суд знову замінив йому запобіжний захід на зобов’язання прибувати до слідчого, здати паспорти і повідомляти про зміну місця проживання.

10 серпня у Печерському суді Києва почалося підготовче засідання у справі Гросансу. Тоді судді відпустили другу обвинувачену Олену Богач під зобов’язання з’являтися на засідання і здати паспорти.

Адвокат Курта Гросанса Тарас Безпалий розповів, що насправді Курт Гросанс попросив свою помічницю Олену Богач знайти людину, яка збере інформацію про Романа Лещенко. Вона була потрібна, щоб посилити переговорну позицію та переконати його повернути гроші. Про вбивство не йшлося — Гросанс розумів, що це протизаконно.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus