Дрон, який атакував кораблі в Севастополі, запустили з судна з українським зерном — нова фантазія міноборони рф

Запуск одного з морських безпілотників, який атакував кораблі в Севастополі, нібито був запущений з судна, що перевозило сільгосппродукцію по «зерновому коридору». 

Джерело: заява міноборони рф

У заяві говориться, що сьогодні підняли на поверхню уламки безпілотників

Після «перевірки» інформації навігаційного приймача, встановили, що нібито запуск морських безпілотних апаратів  здійснили з узбережжя в районі Одеси. 

Далі, за версією російських чиновників, безпілотники рухалися зоною безпеки «зернового коридору», після чого  змінили маршрут у напрямку російського пункту базування кораблів у Севастополі. 

«Водночас координати руху одного з морських безпілотників вказують точку старту в морській акваторії зони безпеки «зернового коридору» в Чорному морі. На думку фахівців, це може свідчити про запуск цього апарату з борту одного з цивільних суден, зафрахтованих Києвом або його західними покровителями для вивезення сільськогосподарської продукції з морських портів України‎»‎, — роблять «висновок» в міноборони рф.

Нагадаємо, вчора росія заявила, що зупиняє участь у реалізації «зернової угоди» нібито через «теракт» у Севастопольській бухті. 

В ООН повідомили, що підтримують зв’язок з російською стороною та закликали усі сторони утримуватися від будь-яких дій, які можуть поставити під загрозу Чорноморську зернову ініціативу. 

В Міноборони Туреччини зазначили, що проведять переговори із росіянами щодо продовження дії «зернової угоди». При цьому натякнули на «підстави для оптимізму, що переговори можуть досягти прогресу».

Мінінфраструктури заявило, що Україна готова продовжувати  відвантажувати агропродукцію для забезпечення глобальної продовольчої безпеки. Президент Володимир Зеленський звернув увагу, що країна-агресор почала свідомо загострювати продовольчу кризу ще у вересні, — тоді, коли заблокувала рух суден із нашим продовольством. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus