Фінансові показники KSG Agro недотягують до торішніх — звіт

Згідно зі звітом KSG Agro EBITDA агрохолдингу склала $2,7 млн (мінус 63% від показників минулого року — $7,3 млн), а чистий прибуток склав — $0,5 млн (торік $5,7 млн).

Про це йдеться у звіті компанії за 9 місяців 2022 року, опублікованому на Варшавській фондовій біржі.

Відзначається, що валовий прибуток сягнув $3,1 млн (за аналогічний період минулого року 7,3 млн — мінус 57%), операційний дохід — $1,7 млн ($6,14 млн торік — мінус 73%).

У порівнянні з аналогічним періодом 2021 р. за 9 місяців 2022 р. на 37% зріс обсяг виробництва та продажу свиней у фізичному вимірі — з 41,1 тис. до 56,2 тис. голів.

В KSG Agro відмітили, що врожаї зернових культур та соняшника цього року були прогнозовано меншими за рекордні минулорічні, тому порівнювати валовий дохід 9 місяців цього року з аналогічним періодом минулого не зовсім коректно.

«Головне, що нам вдалося, попри війну, зберегти кістяк професійного колективу, вибудувати зруйновані логістичні ланцюжки, збільшити поголів’я свиней — на 20% з початку року, а також організувати експорт, як сільгосппродукції, так і готової продукції з високою доданою вартістю — соняшникової олії — у країни Євросоюзу‎», — відмітив голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

Нагадаємо, що KSG Agro оновив поголів‘я свиней 60 чистопородними свиноматками та 10 кнурами канадської генетики Genesus.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus