Молдова втратила майже весь урожай кукурудзи

Урожай кукурудзи у Молдові було майже повністю знищено, але це не загрожує продовольчій безпеці країни, яка забезпечена кукурудзою як для продовольчих потреб, так і для фуражу.

Про це розповів виконавчий директор асоціації «‎Агрозернові»‎ Ігор Григор’єв, пише IPN.

За його словами, посуха та війна в Україні спричинили стрімке зростання цін на добрива, а також порушення логістичних ланцюжків поставили під загрозу більшу частину сільгоспвиробництва країни.

«Якщо розглядати пшеницю, ячмінь, то в умовах посухи і зростання цін на добрива врожайність скоротилася на 30%, а місцями навіть на 50%. Урожай соняшнику знизився на 30-40%. Найбільш постраждалою зерновою культурою є кукурудза. Кукурудза була уражена на 80-90%. Є фермери, які кажуть, що 100% кукурудзяних полів не дали врожаю»‎, — сказав Ігор Григор’єв.

Фахівець зауважив, що у середньому в розділі зернових по республіці спостерігається зниження на 50% порівняно з минулим роком.

Григор'єв повідомив, що оскільки тваринницький сектор у Молдові не сильно розвинений, то навіть невеликого врожаю зерна достатньо для забезпечення внутрішніх потреб країни.

«‎Минулого року в нас був урожай кукурудзи в 3 мільйони т. А цього року буде близько 700-800 тис. т кукурудзи. Це не призведе до продовольчої кризи по лінії зернових. Навіть і цей низький рівень виробництва покриває всі внутрішні потреби Республіки Молдова, як у виробництві фуражу для тваринництва, так і в продовольчому сегменті для населення‎», — відмітив директор асоціації «‎Агрозернові».

Читайте також: «‎Посуха 2022: як виглядають спекотним літом країни ЄС»

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus