Аграріям пропонують навчитися власному експорту

Курс освітньої платформи «Культиварій» — IronTrade
Курс освітньої платформи «Культиварій» — IronTrade
Джерело фото: Latifundist.com

Освітня платформа «‎Культиварій» випускає курс відеолекцій, які навчать аграріїв самостійно експортувати вирощену продукцію. Курс зроблений в партнерстві з Trend&Hedge Club.

Iron Trade — це перший, унікальний онлайн курс про власний агроекспорт, який буде доступний кожному аграрію. У відеолекціях розкрито фундаментальні підходи до агро експорту, досвід та лайфхаками від аграріїв, що експортують. 

«Ми залучили 18 спікерів-практиків, які розкажуть про роботу ринків зернових та олійних культур до війни і зараз. Пояснять, які розрахунки потрібно зробити по логістичному ланцюжку, дадуть поради щодо пошуку покупців в Європі і роботи з ними з власного досвіду і навіть розкажуть, що слід враховувати і як приймати рішення щодо посіву культур на весняну посівну 2023 р. тощо‎», — зазначили в компанії.

Курс поділений на блоки:

  1. Основи торгівлі агрокультурами, світові ринки, експорт зернових та олійних культур.
  2. Досвід експорті українських аграріїв у воєнний час.
  3. Логістика.
  4. Економіка виробництва та експорту. Планування весняної посівної. Податкові нюанси.
  5. Виконання договорів: ризик менеджмент, юридичні та супроводжуючі документи, фітосанітарні вимоги та вимоги до якості.

Відзначається, що перші два блоки вже доступні до перегляду. Сплачуючи підписку на освітню платформу аграрії зможуть культивувати власний досвід, спираючись на досвід спікерів. Щотижня отримуватимете нову порцію контенту, який сформує підхід до експорту.

Детальніше про те, що вас чекає в перших двох блоках:

Світові ринки зернових та олійних культур до війни в Україні та зараз:

  • Введення в курс. Динаміка цін. Фактори реалізації продукції. Структура курсу.
    Ринок та ціноутворення.
    Спікер: Катерина Конащук, засновник і партнер Trend&Hedge Club;
  • Про механізми функціонування та ціноутворення на світових ринках основних зернових, а також деяких нішевих культур. Про те, які зміни відбулись в структурі ринків через війну в Україні і про перспективу відновлення українського експорту.
    Спікер: Олена Нероба, аналітик з американською освітою і українським досвідом. Менеджерка з розвитку бізнесу компанії Maxigrain
  • Світове виробництво олії, розподіл олії по напрямкам. Країни-виробники та країни-експортери, світовий баланс виробництва.
    Спікер: Джонатан Грендж, партнер Sunstone Brokers, брокер з 40-річним стажем
  • Огляд світових ринків нішевих культур. Стан виробництва нішевих культур в Україні.
    Спікер: Андрій Біленький, аналітик по розвитку зернових та олійних культур. Очолював аналітичний відділ (Україна, росія, Казахстан) COFCO AGRI Resources Ukraine

Досвід власного експорту українських аграріїв до Австрії, Польщі та Румунії на прикладі кукурудзи та ріпаку та соняшника.

  • Досвід першопрохідців експорту залізницею до Австрії. Про перевезення продукції до Європи та побудову нової логістики. Куди вигідно продавати кукурудзу, і чому це не Польща.
    Спікер: Олександр Вайнер, співвласник дистрибуційної компанії «Агросем».
  • Про роботу з польським покупцем від українського фермера на прикладі експорту ріпаку. Тара, формат поставки, пакет документів, пошук брокера, розмитнення та отримання оплати.
    Спікер: Геннадій Гадзовський, керівник СТОВ «ВАСЮТИ» за кілька місяців налагодив поставки власного ріпаку в Польщу, та планує співпрацю з Румунією.
  • Поради де знайти покупця у Європі та на що варто звернути увагу при заключенні з ним договору.
    Спікер: Юрій Гаврилюк, директор консалтингово-аналітичної компанії Barva Invest.

Наступним буде блок «‎Логістика»‎, в якому зможете отримати поради щодо розрахунку логістичних ланцюгів, дізнаєтесь від аграріїв-практиків про їх досвід експортування до Румунії, а розмова українського фермера з польським трейдером дасть уявлення про весь процес експортування до Польщі, та про їхні правила транспортування.

І це ще не все! Ви будете додані до закритої телеграм спільноти, де є спікери та слухачі, де ви зможете знайти однодумців, та отримати підтримку від спеціалістів. Тут створюються та знаходяться можливості для кожного аграрія країни!  

Скільки це буде коштувати? 

Річна підписка коштує 12 000 грн. 

Підписка дає доступ до попередніх курсів платформи «‎Культиварій»‎, які вже принесли користь близько 280 компаніям. Зокрема, до таких курсів як «Цариця Полів‎»‎, «‎Чітке ТЗ»‎, «‎Земельні котики», «‎Володар Земель»‎, «‎Академія Тваринництва»‎, «Точне Землеробство США та Канади‎»‎.

Також можна сплачувати 1 000 грн/місяць, та отримати доступ до матеріалів, які будуть виходити в цьому місяці.  

«Це саме той випадок, коли 1 лекція може окупити вашу річну підписку, адже кожна лекція — це сукупність практичного досвіду та знань, які допоможуть отримати фундаментальні знання для вашого, самостійного експорту‎»‎, — підсумували в компанії. 

Подивитись про курс та підписатись можна за посиланням.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus