Овостар скоротив загальне виробництво яєць — звіт

Агрохолдинг «‎Овостар»‎ скоротив загальне виробництво яєць у порівнянні з показником минулого кварталу, а також торішнім на 6%.

Про це йдеться у звіті компанії за третій квартал 2022 року опублікованому на Варшавській фондовій біржі.

Приблизно на той самий відсоток скоротилися й обсяги продажів в натуральному виразі, при цьому внаслідок зростання середньої ціни реалізації загальна виручка компанії зросла у порівнянні з торішнім на 2% (до $33.7 млн).

Зазначається, що собівартість виробництва, розрахована в USD зменшилась, що позитивно вплинуло на прибутковість компанії. В результаті, операційний грошовий потік «Овостара»‎ у звітному періоді був додатнім і склав $5 млн.

Відзначається, що за весь період з початку року і до кінця вересня виторг компанії склав $90.3 млн, що на 4% нижче торішнього показника.

Операційний прибуток склав $3.6 млн, операційний грошовий потік $10.8 млн. Водночас загальна сума кредитів «Овостара‎»‎ склала $10 млн при сумі грошових коштів $6 млн.

Нагадаємо, що група компаній «‎Овостар Юніон»‎ у січні-вересні 2022 року зменшила виробництво яєць курячих у шкаралупі на 5,1% порівняно з аналогічним періодом 2021 року — 1,19 млрд штук, водночас збільшивши їх експорт.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus