Світові ціни на пшеницю знизились

Ф'ючерси на пшеницю на Чиказькій товарній біржі знизилися у вівторок, 22 листопада, на тлі достатніх поставок з Чорноморського регіону, які чинили тиск на ціни. Водночас побоювання з приводу посухи на озимих культурах в США надали підтримку зерновій, пише Reuters.

«‎Найбільш активний контракт на пшеницю на Чиказькій товарній біржі (СВОТ) знизився на 0,2% до $8,16-1/2 за бушель станом на 0429 за Гринвічем. Соєві боби втратили 0,1% до $14,36 за бушель, а кукурудза виросла на 0,1% до $6,64 за бушель», — пише видання.‎

Разом з тим, відзначається, що зміцнення долара і побоювання з приводу експорту з США продовжують тиснути на ціни.

«Долар зріс відносно більшості основних валют, що зробило товари зі США менш привабливими для імпортерів, оскільки посилення правил COVID-19 у Китаї посилило побоювання з приводу перспектив світової економіки. Пекін попередив, що зіткнувся з найсерйознішим випробуванням пандемії коронавірусу‎», — пише‎ Reuters.

За словами ринкових аналітиків, сильніший долар підкреслив відсутність конкурентоспроможності американської пшениці, оскільки експорт із росії зростає, а продовження роботи «‎зернового коридору»‎ з України на 120 днів має зберегти постачання зерна.

Читайте також: «‎У нас нема мотивації сіяти, тримає «генний» обов’язок дбати про землю»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus