Укрзалізниця сподівається на підтримку ЄС для будівництва терміналів та вагонів

«Укрзалізниця» сподівається, що в рамках ініціативи Європейського Союзу EU Solidarity Lanes («Шляхи солідарності») надійде фінансування для створення терміналів у прикордонній зоні, а також на будівництво вантажних вагонів європейського стандарту для перевезення української продукції. Про це повідомив голова правління залізничної компанії Олександр Камишін в ході «Інфраструктурного дня 2022» Європейської Бізнес Асоціації у вівторок, 29 листопада.

Про це повідомляє Rail.insider.

Кілька тижнів тому Єврокомісія оголосила про акумуляцію €1 млрд інвестицій на фінансування ініціативи «Шляхи солідарності» з фокусом на перевезення української аграрної продукції.

Олександр Камишін

голова правління «Укрзалізниці»

«В Україні партнером і розподілювачем цих коштів виступає Міністерство аграрної політики та продовольства. Ми з ним в активній роботі. Розраховуємо, що частина цих коштів піде, як мінімум, на дві статті. Перша — фінансове стимулювання перевалочних терміналів на українській території у прикордонній зоні. Друга — часткова компенсація побудови нового вагонного парку на «вузькій» (європейської ширини – ред.) колії. Розраховуємо на те, що інтереси України будуть відстояні і ми отримаємо значну частку цього мільярду».

Нагадаємо, що за словами міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, один день простою судна в черзі «зернового коридору» коштує $30 000.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus