Експорт зерна територією Польщі збільшився на 50%

Зерно

Джерело фото: Latifundist.com

Через Польщу щомісяця транспортується близько 450 тис. т українського зерна, що більш ніж на 50% більше, аніж в середині року.

Про це заявив міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик, пише Reuters.

«‎В рамках шляхів солідарності через територію Польщі нині перевозиться близько 452 тис. т (українського) зерна, що на понад 50% більше, ніж в середині року», — сказав Анджей Адамчик.‎ 

Він додав, що в порівнянні з жовтнем 2021 року збільшення перевезень зерна за аналогічний період 2022 року становить понад 16 разів.

Нагадаємо, що освітня платформа «‎Культиварій» випускає курс відеолекцій, які навчать аграріїв самостійно експортувати вирощену продукцію. У відеолекціях розкрито фундаментальні підходи до агро експорту, досвід та лайфхаками від аграріїв, що експортують.

«Укрзалізниця» сподівається, що в рамках ініціативи Європейського Союзу EU Solidarity Lanes («Шляхи солідарності») надійде фінансування для створення терміналів у прикордонній зоні, а також на будівництво вантажних вагонів європейського стандарту для перевезення української продукції.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus