НІБУЛОН скоротив експорт на 88% внаслідок блокування Миколаївського порту

Компанія «НІБУЛОН» у період із березня до серпня скоротила експорт на 88% унаслідок втрати можливості користуватися звичайними маршрутами через Миколаївський порт.

Про це повідомив очільник компанії Андрій Вадатурський, пише Politico.

За його словами, компанія «НІБУЛОН» перенаправила частину експорту залізницею та автомобільним транспортом, також використовує річковий транспорт і зараз будує новий річковий термінал на Дунаї, щоб убезпечитися від збоїв у майбутньому.

«Однак наземні маршрути значно дорожчі, і в середньому витрати на логістику вже зросли в 10–40 разів залежно від маршруту. Експорт через Польщу та Румунію також був особливо повільним через бюрократичну тяганину на кордоні», — відмітив Вадатурський.

Вадатурський вважає, що західні уряди та кредитори мають терміново розширити можливості фінансування та забезпечити гнучкість під час погашення боргу, а також стверджує, що «зерновий коридор‎»‎ має бути розширено завдяки Миколаївському порту, на частку якого до війни припадало 30% українського експорту.

Читайте також: «‎Як працює черга в «зерновому коридорі» та чи можна проплисти «по блату»?»‎ 

Нагадаємо, Андрій Вадатурський вважає, що робота «зернового коридору‎»‎ непрозора. На його думку, потрібне прозоре формування черги.

Варто зазначити, що освітня платформа «‎Культиварій» випустила курс відеолекцій Iron Trade. Це перший, онлайн курс про власний агроекспорт, який буде доступний кожному аграрію. У відеолекціях розкрито фундаментальні підходи до агроекспорту, досвід та лайфхаки від аграріїв, що експортують.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus