В Миколаївському морпорту відновлюється закупівля зерна трейдерами

З кінця минулого тижня спостерігається поступове відновлення закупівель зернових у Миколаївському МТП окремими трейдинговими компаніями.

Про це пише «АПК-Інформ‎»‎. 

Керівниця відділу зернових та олійних ринків Анна Танська зауважила, що наразі й досі достеменно не відомо, коли і на яких умовах та чи будуть взагалі порти Миколаївщини включені до роботи «зернового коридору», але початок збільшення торговельної активності — це доволі добрий знак. 

«‎Як ми знаємо, Україна закликає партнерів підтримати пропозицію щодо розширення «зернової ініціативи» на порти Миколаїв та «Ольвія», але в ООН не бачать можливості реалізувати цю пропозицію найближчим часом. Серед основних причин безпекові ризики, допоки Кінбурнська коса залишається підконтрольною російським військам», — прокоментувала вона. 

Експертка наголосила, що саме через низьку ліквідність цього напрямку ціни попиту наразі істотно нижчі, ніж у портах Великої Одеси і Дунаю.

«‎Так, ціни попиту трейдерів у порту Миколаїв на пшеницю 2, 3 і 4 класів переважно становили 7300-7500, 7050-7250 і 6300-6500 грн/т СРТ-порт, а на кукурудзу та ячмінь – 6500-6700 і 5600-5800 грн/т СРТ-порт відповідно», — наголосила Анна Танська.

Та додала, що наразі компанії вивозять зернові з Миколаєва автотранспортом та залізницею. Але згодом за умов долучення портів Миколаївщини до «угоди», збільшення кількості добових інспекцій СКЦ, стабільної роботи «коридору» і нарощування експорту морем ситуація має вирівнятися, а спред між портовими цінами — скоротитися. ‎ 

Читайте також: «‎Чому McDonald’s не до душі казахстанська яловичина? Уроки тваринництва від Казахстану»‎ 

Нагадаємо, що росія вигадала новий спосіб блокування роботи «‎зернового коридору»‎.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus