Фрахтові ставки для панамаксів, супрамаксів і хендісайзів продовжують знижуватись — думка

У листопаді 2022 р. в цілому тривало погіршення тону фрахтової кон'юнктури на ринку балкерного тоннажу.

Про це повідомив фрахтовий оглядач Валерій Войніченко, пише «‎АПК-Інформ».‎ 

Єдиним втішним моментом, на думку фахівця є те, що зниження фрахтових ставок для панамаксів, супрамаксів і хендісайзів було досить плавним і не носило обвального характеру.

«Балтійський фрахтовий індекс суховантажного тоннажу (БФІ), що становив на початку листопада 1377 пунктів, завершив місяць на позначці в 1355 пунктів, показавши зниження лише на 22 пункти, або 1,6%. Зате в порівнянні з жовтнем середній рівень БФІ знизився на 516 пунктів, або 28,5%», — зауважив експерт.

Разом з тим наголошується, що основну підтримку БФІ в листопаді надали балкери кейпсайз, для яких індекс BCI не тільки не знизився, але навіть додав 255 пунктів, або 18,4%, завершивши місяць на рівні в 1643 пункти.

Проте середнє значення індексу BCI в листопаді склало лише 1399 пунктів, показавши відставання від жовтневого показника на 718 пунктів, або 33,9%. Причина у високій волатильності індексу BCI (53%), що опускався в листопаді до 1092 пунктів, підсумував фахівець.

Читайте також: «‎Запахло аміаком. Чим небезпечний «зелений коридор» для російських добрив»

Нагадаємо, що в порту Рені запрацював контейнерний термінал.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus