Частка НІБУЛОНа в експорті зерна з України перевищила довоєнні показники

Компанія «НІБУЛОН» з 1 січня по 15 листопада 2022 року експортувала 1,7 млн т зерна (з них у березні-листопаді — 751,8 тис. т). Це на 164% менше, ніж за аналогічний період 2021 р.

Про це повідомила пресслужба «НІБУЛОН».

Відзначається, що таке зниження спричинене перебоями на звичних експортних маршрутах «НІБУЛОНа» під час війни, зокрема блокування експорту через Чорне море та річку Дніпро.

«Хоча загальний експорт цього року значно впав, дані за листопад показують, що частка «НІБУЛОНа» у загальному експорті зерна з України перевищить її місячну частку на ринку напередодні війни», — відмітили в компанії.

У компанії підрахували, що у січні 2022 р. «НІБУЛОН» експортував понад 345 тис. т зерна, що становило трохи понад 6% від загального місячного експорту зерна України. Станом на 15 листопада 2022 р. на частку компанії припадало 6,3% загального експорту зерна України за першу половину місяця

Додається, що у період з травня по листопад «НІБУЛОН» доставив понад 50 тис. т зерна до Польщі, Угорщини та Румунії залізницею та 160 тис. т — до Румунії баржами.

Нагадаємо, що за минулий місяць Україна побила рекорд щодо обсягів відвантаження сільгоспродукції. 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus