Фонд держмайна продає ‎Усть-Дунайський порт

Фонд держмайна оголосив аукціон з продажу майнового комплексу порту «‎Усть-Дунайськ»‎. Стартова ціна  — 60 млн грн.

Про це повідомив керівник Фонду держмайна в Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський в Facebook.

За його словами, буде приватизовано єдиний майновий комплекс державного підприємства «Морський торговельний порт «‎Усть-Дунайськ»‎ одного з найменших морських портів. За даними АМПУ, у 2019 році вантажообіг порту склав лише 71 тис.т (0,05% від вантажообігу всіх морських портів країни).

«Оголосили приватизацію першого порту в Україні! Це новий досвід держави передача цілісного порту в приватну власність. До цього держава мала незавершений досвід концесій і різні формати оренди частин порту‎»‎, — зазначив він.

Славський зауважив, що зараз, коли серед усіх українських портів можуть повноцінно працювати лише порти на Дунаї, Усть-Дунайський порт працює більше, ніж в останні роки.

«Новий власник зможе інвестувати кошти і зробити з порту сучасний перевантажувальний центр. Аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу порту запланований на 17 січня 2023 року. Стартова ціна — 60 млн грн‎», — акцентував Славський. ‎ 

Уточнюється, що нерухоме майно порту розташоване в Одеській області, в містах Кілія, Вилкове і в Жебріянівській бухті Чорного моря (база обслуговування ліхтеровозів). До складу об'єкта також входять 15 суден, 4 плавпричали та 6 транспортних засобів.

Повідомляється, що основним видом діяльності є вантажно-розвантажувальні роботи, які проводяться в портовому пункті «‎Кілія»‎, який розташований на 54 км річки Дунай. 

Читайте також: «‎Як працювати з пайовиками, щоб вони не йшли до конкурентів. Лайфхаки від A.G.R. Group»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus