Усть-Дунайський порт досі не передали переможцю аукціону

Компанія, яка перемогла на приватизаційному аукціоні Усть-Дунайського порту, досі не отримала придбані об’єкти у користування. Фонд держмайна відмовляється підписувати відповідний акт.

Про це заявив юрист компанії-переможця аукціону Еліксир-Україна у ході конференції, призначеною п’ятиріччю системи Прозорро.Продажі, пише Економічна правда.

«Інвестор готовий приймати об’єкт, інвестувати та розвивати вантажопотік, розвивати дунайське судноплавство в умовах того, що зараз зерновий коридор не працює. Але є перепона — одразу порушується кримінальна справа зі зрозумілих причин», — зазначив юрист компанії.

За даними судового реєстру, у 2023 році щодо порту було судове рішення щодо єдиної кримінальної справи №947/19824/23, компанія Еліксир Україна в справі не фігурує.

В компанії зазначають, що досі не був підписаний акт приймання-передачі об'єкта, і відповідно інвестор не має можливості отримати об’єкт в експлуатацію та розпочати оперувати коштами.

Читайте також: В Усть-Дунайському порту модернізують інфраструктуру та збудують елеватор

За словами представника Еліксир Україна регіональне відділення Фонду держмайна не підписує такий акт без згоди Антимонопольного комітету на концентрацію. У компанії вважають, що у даній справі така згода не є обов’язковою згідно з законом, але допускають, що «чиновники хочуть перестрахуватися і цю згоду вимагають».

«А АМКУ розпочинає незрозуміле для нас як для покупця розслідування. І за характером питань, які ставляться  до покупця жодних питань немає. А питання до того, як держава виставила об'єкт на приватизацію. З точки зору того, як АМКУ ставить питання, під сумнівом в принципі сам проєкт», — додав представник компанії.

Нагадаємо, Фонд держмайна у січні 2023 року продав морський торговельний порт «Усть-Дунайськ». Під час торгів ціна порту зросла майже в чотири рази — до 201 млн грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus