Фонд держмайна планує створити Земельний банк

Фонд державного майна планує створити Фонд інвестиційної нерухомості та Земельний банк.

Про це повідомили в пресслужбі ФДМУ.

«Ці інституції сприятимуть розвитку сільськогосподарського сектору та ринку нерухомості в Україні», — сказав голова ФДМУ Рустем Умєров.

За його словами, Україна співпрацюватиме з Об'єднаними Арабськими Еміратами для створення Суверенного фонду, який має відіграти головну роль у розвитку української економіки.

«Суверенний фонд — це фінансовий інструмент, який забезпечує ефективне управління національними активами в багатьох країнах світу. Лише в ОАЕ працюють три такі фонди. Завдяки партнерству з цією країною Суверенний фонд України зможе реалізувати великі інфраструктурні проєкти, які сприятимуть розвитку української економіки», — зазначив Умєров.

Також ФДМУ намагається допомогти відновити роботу української промисловості, зокрема через ініціативу Made in Ukraine у партнерстві з міністерством економіки. Передбачається, що будь-який український підприємець може придбати на аукціонах малої приватизації занедбані державні активи. Це так звані браунфілди — промислові майданчики з комунікаціями, які можуть стати базою для створення нових промислових підприємств.

Читайте також: VITAGRO запустить виробництво біоетанолу на базі спиртзаводу

«Мета — Україна має стати головним промисловим хабом і майданчиком Європи», — додав голова ФМДУ.

Нагадаємо, Ristone Holdings став переможцем відкритих торгів, проведених Фондом держмайна з приватизації Косарського спиртового заводу держпідприємства «Укрспирт». Компанія планує інвестувати в підприємство близько 130 млн грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus