БЕБ викрило схему ухилення від сплати податків при експорті зерна

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб товариства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це йдеться на Урядовому порталі. 

Як повідомляє БЕБ, згадані особи протягом певного періоду здійснювали фінансово-господарські операції з реалізації зернової продукції (пшениці, ячменю, кукурудзи) на адресу іншого суб’єкта господарської діяльності з ознаками «фіктивності‎»‎. При цьому постачальник не здійснював реєстрацію податкових накладних на реалізацію зернових та не відображав відомості про прибуток підприємства.

«‎У результаті таких дій службові особи товариства умисно ухилилися від сплати податку на додану вартість на загальну суму понад 9 млн грн. У межах досудового розслідування детективи також отримали висновок економічного дослідження, який підтверджує факт ухилення товариством сплати податку», — йдеться у повідомленні БЕБ.‎ 

За результатами виявленого порушення та встановленої суми завданих державі збитків службові особи товариства погодилися із встановленим порушенням та здійснили погашення завданих державі збитків, а саме виконали оплату в розмірі понад 9 млн грн. 

Читайте також: «‎Другий хліб, або Як отримувати високий врожай картоплі в умовах посухи»‎ 

Нагадаємо, Кабмін змінив порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus