Лозинського звільнили за підозру в отриманні хабаря в розмірі $400 тис. — МІУ

У неділю, 22 січня Василя Лозинського, якого напередодні впіймали на хабарі у $400 тис. при закупівлі генераторів, звільнили з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

«Сьогодні рішенням Кабінету Міністрів звільнено Василя Лозинського з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури», — написав Кубраков.

Він повідомив, що вже дав доручення команді Міністерства розпочати перевірку усіх чинних проєктів Мінрегіону, в тому числі за бюджетні кошти, кошти міжнародних фінансових установ та проєктів технічної допомоги.

«При прийнятті кадрових рішень у новому міністерстві ми керувалися необхідністю збереження інституційної пам'яті, але, очевидно, що не такої», — додав він.

Читайте також: «‎Як перетворити кукурудзяну солому на гроші»‎ 

Нагадаємо, 21 січня ЗМІ повідомили, що Василя Лозинського затримали працівники Національного антикорупційного бюро через справу із розкрадання бюджетних коштів. Його звинувачують в отриманні хабаря у розмірі $400 тис. при закупівлі генераторів. Сума закупівлі складала 1,8 млрд грн. Кримінальне провадження розслідують з вересня минулого року. 

22 січня НАБУ підтвердило затримання Лозинського. Детективи затримали його під час отримання хабаря у розмірі $400 тис.

Василь Лозинський (36 років) з 9 грудня 2022 року обіймав посаду першого  заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, яке утворили напередодні шляхом об’єднання Мінінфраструктури та Мінрегіону. 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus