ООН закупить 75 тис. т агропродукції для країн Африки

Всесвітня продовольча програма ООН (WFP) проводить тендер на закупівлю 75 тис. т агропродукції у рамках реалізації гуманітарної програми Grain from Ukraine. Закуплене зерно буде спрямоване до Ефіопії та Ємену. 

Про це заявив регіональний директор WFP Метью Голлінгворт, пише пресслужба Мінагрополітики. 

У відомстві наголосили, що наразі в рамках Grain from Ukraine з українських портів вийшло три судна з 80 тис. т пшениці, які направлені до Ефіопії та Сомалі.

Шляхи втілення гуманітарної програми Grain from Ukraine та подальші перспективи співпраці обговорювалися під час робочої зустрічі міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського з делегацією WFP у вівторок, 27 грудня. Сторони предметно обговорили стан реалізації ініціативи.

Також під час заходу йшлося про взаємодію партнерів на кожному етапі втілення Grain from Ukraine. За результатами зустрічі сторони домовилися напрацювати спільні рішення і найближчим часом обговорити подальші практичні кроки для їх реалізації.

У межах гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine наша держава планує відправити до середини 2023 року понад 60 суден до Ефіопії, Судану, Південного Судану, Сомалі, Конго, Кенії, Ємену тощо.

Читайте також: «‎Якщо в України немає сала і молока, то це вже не та Україна — Петро Лабазюк»‎ 

Нагадаємо, що росія вигадала новий спосіб блокування роботи «‎зернового коридору»‎.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus