Угорщина профінансує відправку українського зерна до країн Африки

Угорщина виділить $3,5 млн на вивезення українського зерна до країн Африки, в межах заходів із вирішення глобальної продовольчої кризи.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на угорську агенцію MTI.

«Угорщина профінансує відправку 10 тис. т зерна з України до Африки на суму близько $3,5 млн як частину своєї глобальної відповідальності», — сказав Петер Сійярто.

Також Сійярто заявив, що Угорщина і ДРК зацікавлені у якнайшвидшому встановленні миру та припиненні збройних конфліктів, які стрясають світ і тому закликають до необхідного діалогу, припинення вогню та мирних переговорів.

Це не перша ініціатива угорської сторони в межах зусиль із вивезення зерна з України.

У жовтні 2022 року Угорщина відкрила на кордоні з Україною великий залізничний термінал для перевантаження контейнерів із широкої колії на вузьку — цей проєкт дозволить налагодити сухопутний маршрут для постачання українського зерна до портів північної Адріатики.

Нагадаємо, у Босфорі в черзі на інспекцію очікують 98 суден. З них 21 судно — з продовольством на борту, а 77 — йдуть під завантаження. Більшість з цих суден стоять в Босфорі ще з минулого року через цілеспрямоване гальмування інспекцій росіянами.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus