Вадатурський розповів про будівництво нового зернового термінала на Дунаї: банки не дали жодної копійки

Компанія «НІБУЛОН»‎ продовжує будувати новий зерновий термінал в Ізмаїлі.

Про це повідомив гендиректор компанії «НІБУЛОН» Андрій Вадатурський, пише LIGA.net.

«‎Ми продовжуємо добудовувати. Термінал на Дунаї це стратегічний проект, який не залежить від «коридору» і забаганок росіян. Він працюватиме і буде особливо важливим, коли неефективно працює зерновий «коридор». Якщо так буде, цей термінал буде єдиним вікном»‎, — повідомив Вадатурський.

Повідомляється, що у проєкт інвестували вже близько $10 млн.

«Банки не дали жодної копійки. Усе це — наші оборотні кошти. Сьогодні виходимо на 120 000-150 000 т (на місяць). З кінця січня зможемо вийти на 300 000 т, коли термінал буде добудований‎»‎, — уточнив він.

Відзначається, що у квітні Ізмаїльська міська рада надала компанії «НІБУЛОН» дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 20 га терміном на 49 років для будівництва та експлуатації термінала для перевалки зернових вантажів.

Читайте також: «‎Другий хліб, або Як отримувати високий врожай картоплі в умовах посухи»

Нагадаємо, «НІБУЛОН‎»‎ у 2021/22 МР досягла рекордних показників з обсягів заготівлі (5,6 млн т) та оборотності мережі елеваторів (2,77 оберти).

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus