Вантажообіг морпортів скоротився майже втричі — АМПУ

Через війну вантажообіг українських морпортів за підсумками 2022 року скоротиться утричі порівняно з минулим роком — до 50,8 млн т. 

Про це повідомив в.о. голови «Адміністрації морських портів України» (АМПУ) Олексій Востріков в інтерв’ю «Портам України».

За його словами, очікувана перевалка дунайських портів порівняно з минулим роком зросте в рази, зокрема Ізмаїльського порту — більш ніж удвічі, до 8,6 млн т, Ренійського порту — вп’ятеро, до 6,9 млн т, порту «Усть-Дунайськ» — у 12,2 раза, до 783 тис. т.

«Щодо портів Великої Одеси зазначу, що перевалка усіх номенклатур вантажів велася тільки до 24 лютого. Із серпня, після відкриття зернового коридору, порти «Одеса», «Чорноморськ» і «Південний» частково відновили свою роботу на відвантаження зернових», — зауважив Олексій Востріков.

За оцінками АМПУ, у 2022 р. Одеський порт скоротить вантажообіг майже втричі — до 7,7 млн т, Чорноморський порт — у 2,2 раза, до 11,7 млн т, «Південний» — у 3,5 раза, до 15,2 млн т.

Читайте також: «‎Розвиток в умовах війни. Підсумки року від LNZ Group»‎ 

Нагадаємо, фонд держмайна оголосив аукціон з продажу майнового комплексу порту «‎Усть-Дунайськ»‎. Стартова ціна  — 60 млн грн.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus