У АМПУ озвучили, скільки у середньому cудна очікують інспекцію у «зерновому коридорі»

Наразі у Босфорі 94 судна очікують на інспекцію, з них 69 суден — порожні під завантаження, а 25 — вже завантажені агропродукцією. 

Джерело: фейсбук сторінка АМПУ.

«Російська сторона в JCC системно гальмує проведення інспекцій. Судна очікують в середньому понад місяць. Утім, балкер T-Med з пшеницею на борту очікує на інспекцію ще з початку листопада минулого року», — кажуть в АМПУ. 

У відомстві повідомили, що за святкові вихідні 9 суден експортували 432 тис. тонн української продукції для країн Африки, Азії та Європи.

«Сьогодні в портах «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» на 19 суден вантажать 630 тис. тонн агропродукції. Нових суден на захід під завантаження не очікується, — повідомили у відомстві. 

Наразі на шляху до Тунісу рухається балкер HONORINE з 27,5 тис. тонн українського зерна, до Бангладешу відправлено балкер VELVET з 57 тис. тонн пшениці.

Загалом з 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 620 суден, які експортували 16,5 млн тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus