Мінагрополітики та IFC анонсували програму пільгового кредитування аграріїв на $1 млрд

Мінагропрод та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підготували програму підтримки пільгового кредитування для українських аграріїв на загальну суму понад $1 мільярд.

Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський під час пресбрифінгу в Медіацентрі Україна, повідомляє «Укрінформ».

«Є велика окрема програма, яку ми напрацювали разом з IFC. Це більш як $1 мільярд, на які вони хочуть зробити кредитування для великих агропідприємств», — розповів міністр.

Сольський зазначив, що наразі міністерство веде переговори з IFC про зменшення суми кредитів для підприємців. Крім цього, обговорюється можливість залучення українських банків до програми, аби кредит змогли отримати середні агровиробники. Міністр очікує, що програма запрацює у 2023 році.

Нагадаємо, обсяг відшкодування податку на додану вартість у 2022 році становив 84,6 млрд грн, що означає скорочення відшкодування на 47%, або на 75,1 млрд грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus