World Food Programme закупила ще 60 тис. т української агропродукції

В рамках Світової продовольчої програми ООН (World Food Programme, WFP) буде закуплено ще 60 тис. т української агропродукції, повідомила заступниця директора WFP в Україні Маріанна Уорд під час зустрічі з міністром агрополітики Миколою Сольським.

Гуманітарне зерно буде завантажене на два судна в порту Чорноморськ та спрямоване до Ефіопії. Перше судно Amira Hana вже очікує проведення інспекції спільними координаційним центром (JCC) на вхід.

Зерно закупається і передається в рамках президентської ініціативи Grain from Ukraine, яка реалізується в партнерстві з World Food Programme. Обсяг акумульованих коштів, наданих міжнародними партнерами для української ініціативи Grain from Ukraine, становить близько $200 млн.

Про подальші закупівлі зерна ООН повідомлялося наприкінці грудня.

Читайте також: Богдан Костецький: Навесні ми отримаємо мільйон тонн некондиційної кукурудзи

Станом на 31 грудня, експорт зерна у України від початку 2022/23 МР склав 22,61 млн т, що на третину менше, ніж за відповідний період сезону 2021/22.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus